Kapoenen

 AFSPRAKEN

Kledij

  • Zorg voor gepaste kledij: een regenjas bij nat weer, warme kledij bij koud weer, een petje bij felle zon,...
  • Een kapoen is verplicht een scoutsdas te dragen. 
  • Voor de herkenbaarheid van onze kleinste sloebers is het aan te raden een rood scouts-t-shirt aan te trekken. 

Activiteiten

  • Wij engageren ons maandelijks de activiteitenkalender aan te vullen. Toch vragen we om deze regelmatig na te kijken. 

 CONTACT

 KALENDER

Zaterdag 17 september: Startdag

Locatie: Scoutsplein (Monicastraat 15)

Uur: 14u-17u​​​​​​

Iedereen welkom op onze prachtige kick-off van ons scoutsjaar. Vandaag leren jullie de medekapoenen en jullie leiding kennen. Je hebt maar 1 iets nodig vandaag: een goed humeur! Vandaag vliegen we er in voor een nieuw jaar, met als slogan: das goesting! 

*

Zaterdag 24 september: Overgang

Locatie: Scoutsplein

Uur: 13u-18u

Maak jullie klaar voor een dag vol plezier maken, spelen, elkaar nog beter leren kennen en vooral vuil worden! Doe dus zeker gepaste kledij aan. Vergeet je drinkfles en goede humeur niet, de leiding heeft er alvast ENORM VEEL GOESTING in. Tot dan! 

*

Zaterdag 01 oktober: Leer je leiding kennen

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Heb je de scoutssfeer al helemaal te pakken en wil je nog vaker komen, maar heb je het gevoel dat je de leiding nog niet zo goed kent? Kom dan terug naar het scoutsplein om ze beter te leren kennen dan wie dan ook! 

*

Zaterdag 08 oktober: DIY-Day

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Haal de creatieve kant van je maar al naar boven want vandaag is het DIY-Day, waar we allemaal iets super leuks zullen knutselen! Je inner Picasso, Dali of Mondriaan zal zich nog nooit zo uitgeleefd hebben!

Spaar alvast karton, eierdozen, krantenpapier, wc-rollen, kartonnen brikken en plastic flessen. Deze kun je dan meenemen om mee te knutselen.

*

Zaterdag 15 oktober: Disney Stratego

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Vandaag spelen we Disney Stratego, kruip in het vel van je lievenlings disney personage en ga de strijd aan tegen anderen!

*

Zaterdag 22 oktober: Olympische Spelen

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Hopelijk hebben jullie genoeg getraind want vandaag is het zo ver, de olympische spelen! Neem het allemaal op tegen elkaar en moge de beste kandidaat winnen. Sportieve groetjes!

*

Zaterdag 29 oktober: Halloween spokentocht

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Bereid je maar al voor want vandaag gaan we op halloween spokentocht! De spoken hebben ons snoep te pakken, vang zoveel mogelijk spoken om het snoep terug te winnen. Hoe meer spoken jullie kunnen vangen, hoe meer jullie je buikje kunnen vullen met lekkere snoepjes! Vergeet niet je beste halloweenkostuum boven te halen, zo kunnen jullie de spoken nog makkelijker wegjagen!

*

Zaterdag 05 november: GEEN ACTIVITEIT

*

Zaterdag 12 november: Zwemmen

Locatie: Scoutsplein

Uur: 13u-18u

Vandaag gaan de kapoenen zwemmen. Om mee te kunnen moet je je wel op voorhand inschrijven. Dit kan aan de hand van deze link: https://forms.gle/gLXWggezmqh9Z3sN6 , inschrijven kan tot woensdag 09 november. Ook moet elke kapoen €5 meebrengen op de dag van vertrek. Middageten doen ze best op voorhand. Vergeet zeker geen zwemkledij!

*

Zaterdag 19 november: Leiding vs Kapoenen

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Trek vandaag je competitieve schoenen aan en laat samen met je medekapoenen zien wat voor een hechte groep jullie echt zijn. Voer binnen de tijd alle opdrachten uit en versla zo de leiding. De leiding is helemaal klaar om de strijd aan te gaan, dus maak jullie borst maar al nat! Tot zaterdag!

*

Zaterdag 26 november: De verdwenen goudschat

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Kapitein Haak is al jaren bezig met het zoeken van de verdwenen goudschat. Eiland na eiland ging hij op zoek, maar keer op keer geen geluk. Hij is het zoeken beu en heeft beseft dat kaartlezen duidelijk niet zijn beste talent is. Daarom heeft hij jullie hulp nodig. Helpen jullie Kapitein Haak zijn schat vinden? Wie weet zal hij zo lief zijn om de goudschat met jullie te delen!

*

Zondag 4 december: Sinterklaas is in het land

Locatie: Scoutsplein

Uur: 10u-12u30

Sinterklaas is in het land, dat willen wij zien! Deze activiteit gaat door op zondag 4 december, in plaats van op een zaterdag. We bezoeken de Sint in d'Annexe. We verzamelen op het scoutsplein om 10u, de kapoenen kunnen opgehaald worden aan d'Annexe om 12u30. 

*

Zaterdag 10 december: Help Remy

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Remy de rat heeft jullie hulp nodig. Hij is van plan om lekkere ratatouille te maken, maar heeft de nodige ingrediënten niet. Zijn vuur staat al aan, dus hij kan niet meer weg uit de keuken. Het is jullie taak om alle ingrediënten bijeen te rapen, maar pas op! Er lopen ook hongerige katten rond, zorg dat ze je niet te pakken krijgen!

*

Zaterdag 17 december: Secret Santa

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Kerst komt in de buurt, dat betekent CADEAUTJES! Daar wordt toch iedereen blij van. Elke kapoen voorziet 1 klein cadeau van MAX €5. Aan de hand van een leuk spel, zal iedereen een cadeautje krijgen. Kerstsfeer à volonté!

*

Zaterdag 24 december: GEEN ACTIVITEIT

Vrolijk kerstavond iedereen!

*

Zaterdag 31 december: GEEN ACTIVITEIT

Vrolijk Oudejaarsavond, tot volgend jaar!

*

Zaterdag 7 januari: GEEN ACTIVITEIT

'Fok de Blok', geen activiteit wegens examens voor de leiding :(.

*

Zaterdag 14 januari: De grote pyramidequiz

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Sorry voor de 3 afgelopen saaie zaterdagen! Omdat het al zooo lang geleden is zullen we er deze zaterdag eens een lap op geven. Neem het op tegen elkaar in de grote pyramide quiz! Wij hebben jullie alvast heeel hard gemist, hopelijk jullie ons ook en komen jullie dus allemaal opdagen, tot dan!

Laat het slechte weer je niet tegenhouden, voor deze leuke quiz zullen we binnen zitten!

*

Zaterdag 21 januari: In de schoenen van Sherlock Holmes

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Oh nee, een medeleiding is vermoord! Willen jullie ons helpen achterhalen wie dit kan gedaan hebben? De zaak is zo moeilijk dat zelf Sherlock Holmes het niet kan ontcijferen! 

*

Zaterdag 28 januari: Bos bingo

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Vandaag worden jullie natuurexperts! Trek mee met de leiding naar het bos en ontdek de natuur van onze mooie gemeente De Haan. Wie weet wat we hier allemaal gaan tegenkomen.

*

Zaterdag 4 februari: Kok @ Scouts

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Wordt een even goede kok als Jeroen Meus, Piet Huysentruyt, Sergio Herman en zoveel meer, bij ons op het plein. Haal jullie beste kookskills boven want vandaag wordt een smullige dag!

*

Zaterdag 11 februari: Cupido en zijn hartjesfabriek

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Het is bijna Valentijn, maar voor het zover is moeten we eerst Cupido helpen door zoveel mogelijk
hartjes te maken. Helpen jullie mee in de fabriek om zo Valentijn tot een succes te brengen?

*

Zaterdag 18 februari: Coqo Loco

Locatie: Scoutsplein

Uur: 13u30-16u

Jeugd De Haan heeft een Kidscarnaval georganiseerd, dat moeten wij zien! Kom in je beste kostuum gecombineerd met je beste humeur, dan beleef jij gegarandeerd een onvergetelijke dag!

*

Zaterdag 25 februari: GEEN ACITIVITEIT

Geniet maar allemaal van jullie vakantie! We zien jullie terug zaterdag 4 maart, tot dan!

*

Zaterdag 4 maart: Reis rond de wereld

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Wil jij graag heel de wereld ontdekken? Kom dan met ons mee en we vliegen, varen, reizen de hele wereld rond! Samen is beter dan alleen, hoe meer zielen hoe meer vreugde, dus hopelijk ben JIJ er zeker bij! 

*

Zaterdag 11 maart: Teamwork makes the dream work

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Vandaag helpen alle takken mee om koekjes te verkopen voor het spetterend kamp die eraan zit te komen, tot aan jullie deur! 

*

Zaterdag 18 maart: Districtacitiviteit

Locatie: Einstein school

Uur: 14u-17u

Scouts De Haan is een scouts binnen het district Duinse Polders. Deze zaterdag zullen de kapoenen kennis maken met allemaal andere kinderen uit andere scoutsen van dit district! Dit zijn de scoutsen uit: Blankenberge, Zeebrugge, Knokke en Beernem. 

Dit jaar hebben we het geluk dat de activiteit in De Haan doorgaat, geen zorgen voor vervoer dus!

De leiding kijkt er alvast naar uit, hopelijk hebben jullie er even veel zin in!

LET OP! We verzamelen op de Einstein school, ook ophalen is bij de Einstein school!

*

Zaterdag 25 maart: Op de filmset

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Haal alvast de beste acteur/actrice in je naar boven, want vandaag gaan jullie all the way naar Hollywood! 

*

Zaterdag 01 april: Koekjes rondbrengen

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

Herinneren jullie nog die lekkere koekjes die jullie mochten verkopen? Deze keer mogen jullie deze koekjes persoonlijk gaan afgeven, hoe leuk is dat? 
Vergeet zeker geen grote zak en een regenjas aan te trekken!

*

Zaterdag 08 april: GEEN ACTIVITEIT

Prettige paasvakantie iedereen!

*

Zaterdag 15 april: GEEN ACTIVITEIT

Prettige paasvakantie iedereen!

*

Zaterdag 22 april: GEEN ACTIVITEIT

Deze zaterdag is er geen activiteit doordat wij zondag 23 april 'Pannenkoekentocht' organiseren. Natuurlijk is iedereen welkom om mee te doen met de pannenkoekentocht! Speel mee met allerlei spelletjes tijdens een korte route door De Haan en geniet op het einde van een lekkere pannenkoek. Meer uitleg van dit evenement volgt, dus hou jullie sociale media maar goed in de gaten!

*

Zondag 23 april: PANNENKOEKENTOCHT

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-18u30

Vandaag nodigen we jullie allen uit om samen met mama, papa, broer, zus, tante, nonkel, nichtje, neefje, vriendje of vriendinnetje te komen deelnemen aan onze vrienden- en familieactiviteit! (Opgelet: dit is dus geen gewone activiteit, kapoenen kunnen dan ook niet zonder begeleiding deelnemen) Neem €5 mee per deelnemer of schrijf je al in via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhp8xYno7P6jS3d74C5rkHGnsCeDwF... 

Geniet van de lekkere pannenkoeken en neem je familie en vrienden mee in echte scoutsspelletjes en uitdagingen! Dit evenement is voor iedereen, inclusief de kleintjes onder ons! 

*

Zaterdag 29 april - zondag 29 april: Diep in de zee kapoenenweekend

Locatie: Scoutsplein

Uur: zaterdag 10u30 - zondag 12u

Wil jij jouw kapoen al een beetje voorbereiden voor scoutskamp? Dan is dit de perfecte oplossing! De kapoenentak organiseert een kapoenenweekend van 1 overnachting & dag uitstap om de kapoenen helemaal klaar te stromen voor het leuke kamp dat eraan zit te komen. Dit weekend wordt helemaal aangekleed in een 'diep in de zee' thema. Vergeet dus geen leuk verkleedpakje mee te nemen ;). Je kunt je inschrijven voor dit weekend via deze link: https://forms.gle/6uUWzauyDSg9VRXY7. Voor vragen kunt u altijd een mailtje sturen naar dpntmargot@gmail.com

*

Zaterdag 06 mei: Fun on the beach

Locatie: Scoutsplein

Uur: 14u-17u

En zo zijn we alweer aangekomen bij de laatste activiteit van het jaar. Maar niet getreurd voor deze laatste dag, hebben de leiding iets mega leuk bedacht. We gaan naar het strand! 

En geen zorgen, jullie hoeven ons niet te missen tot kamp. Op 25 juni is het bagagedag, blijf dan gerust een beetje langer om te genieten van een fris drankje tijdens onze zomerbar. 

*